BELFAIR 2021

BELFAIR is de jaarlijkse Belgische beurs voor virtuele bedrijven, georganiseerd door COFEP. Het is doorgaans een van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. De exposanten zijn studenten in het secundair en hoger onderwijs, maar ook volwassen werkzoekenden.

Gezien de huidige COVID-maatregelen zal er in 2021 geen fysieke BELFAIR beurs plaatsvinden, maar zal COFEP, het Belgische netwerk van virtuele bedrijven, een online beurs organiseren op 11 en 12 maart van 9:30 tot 15:30. Voor het eerst zal er ook een nocturne georganiseerd worden op donderdag van 18:30 tot 20:00. Alle virtuele bedrijven bieden een breed scala aan virtuele producten en diensten aan via videoconferentietools (Zoom/ Google Meet/ Microsoft Teams).

Tijdens BELFAIR worden trainees geconfronteerd met deadlines en worden ze gedwongen hun traditionele opleidingsomgeving te verlaten. Op de beurs moeten ze de online bezoekers overtuigen om hun aanbod te bekijken en de onderhandelingen in real time af te handelen. BELFAIR is een unieke gelegenheid om technische en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Naast handelsactiviteiten, zal COFEP ook verschillende online wedstrijden organiseren zoals een Elevator Pitch en een Mystery Shopping wedstrijd. Trainees kunnen prijzen winnen voor hun virtueel bedrijf.

Zowel standhouders als bezoekers zijn welkom deel te nemen aan dit event. Bent u geïnteresseerd in de methode “learning by doing”? COFEP nodigt u met plezier uit voor BELFAIR als bezoeker. Op de beurs ontdekt u hoe trainees omgaan met virtuele aankopen en verkopen.

Lees meer op: https://www.belfair.be