Virtueel stagebedrijf

Een kwalitatief alternatief voor stage? Kies voor learning by doing in het virtueel bedrijf.

2020 was het jaar van grote omwentelingen op de arbeidsmarkt en het virtueel bedrijf heeft als bedrijfsrealistische didactische oplossing de boot niet gemist. Het is mogelijk een virtueel bedrijf te organiseren in (deels) thuiswerk, in een klassikale setting en volledig op afstand.

COFEP past zich dan ook aan aan de wijzigende omstandigheden en de noden van het hedendaags onderwijs- en opleidingslandschap en creëert samen met jou een oplossing op maat zowel online als offline. Hierbij biedt COFEP je een volwaardig alternatief aan: een virtueel bedrijf met taken en opdrachten overeenkomstig de doelstellingen van de stage en de opleiding. Wij bieden een gevuld orderboekje, een actieve mailbox en een netwerk met andere virtuele bedrijven om zowel administratieve, commerciële, financiële als logistieke profielen aan het werk te zetten. De school of het opleidingscentrum zorgt voor een stagebegeleider of -mentor die de dagdagelijkse opvolging van de studenten doet, hen feedback geeft en uiteindelijk beoordeelt, net zoals bij een externe stage. COFEP zorgt voor de opleiding en ondersteuning.

Een traditionele stage in een echt bedrijf was dit najaar bijzonder moeilijk in de wacht te slepen. Dankzij het virtueel bedrijf van COFEP kon ik een uitdagende werkplek creëren voor al mijn studenten. Meer nog, ze leerden al doende de meest uiteenlopende zaken, van orders verwerken in ERP-software tot onderhandelen in een vreemde taal met een native speaker. Mijn studenten waren enthousiast over de verantwoordelijkheden die ze kregen en over de grote variatie aan taken.

Nood aan een kwalitatief alternatief voor externe stages? Het virtueel stagebedrijf van COFEP biedt de oplossing! Wij staan garant voor virtueel werken, echt leren!

Neem vrijblijvend contact op: https://www.cofep.be/nl/contact